5 טעויות נפוצות אצל שחיינים מתחילים

פורסם ביום שלישי, 2/6/20
מאת RF

יותר ויותר אנשים מגלים את השחייה ויתרונותיה ומאמצים אותה כחלק משגרת החיים כדי לשמור על כושר ואורח חיים בריא. מרבית האנשים שוחים חזה כיוון שזהו הסגנון שקל להם ומאפשר להם לשחות למרחק. אולם, חזה אינו הסגנון המומלץ עבור שחיינים חובבנים בכלל ומתחילים בפרט. בשחיית חזה מופעל לחץ גדול על הגב וכן תנועות הפשיטה של הרגליים נעשות בצורה המנוגדת לתנועה הטבעית של הגוף ועשויות לגרום לנזק במפשעות ובמפרק הירך. סגנון השחייה הטוב ביותר הוא חתירה – זהו הסגנון הבריא והיעיל ביותר. אבל, מרבית האנשים מתקשים לשחות חתירה למרחק ולאורך זמן ולכן כדי לשחות טוב נדרש ללמוד שחייה נכונה ולתרגל לאורך השנים כדי להשתפר ולשמר יכולות. מרבית השחיינים עושים מספר טעויות נפוצות אשר פוגעות ביעילות ואיכות השחייה שלהם.

טעות נפוצה 1 – בועטים ברגליים חזק מידי

שחייה היא לא כדורגל.כדי לשחות נכון צריך לעבוד עם המוח ולא עם כוח.בעיטות חזקות במים. רבים חושבים שכדי לשחות טוב צריך לעבוד חזק עם הרגליים במים, אך זו טעות גדולה.לא משנה לאיזו רמת שחיית חתירה הגעתם, תנועת רגליים חזקה תעלה לכם את הדופק ותגרום לכם למאמץ מיותר ועייפות. במקרה הטוב תהיו חייבים להוריד את הקצב, ובמקרה הגרוע תאלצו להפסיק את השחייה לגמרי. כדי לשחות מרחק גדול ברצף, עבודת הרגליים חייבת להיות יעילה, יש לצמצם את כמות התנועות ולשמור את הגוף מאוזן ללא מאמץ.

טעות נפוצה 2 – נושמים בצורה לא נכונה

נשימה היא עניין רגיש מאוד אצל שחיינים מתחילים. השאיפה, תרתי משמע, היא לנשום עמוק ולהישאר כמה שיותר זמן מתחת למים – אבל זה לא תמיד אפשרי. נשימה דורשת תרגול בדיוק כמו השרירים. אם רוצים לנשום נכון לאורך זמן, אפשר לתרגל אותה מחוץ למים ולהתחיל בשחייה למרחקים קצרים בלבד. עם הזמן, מגדילים את טווח השחייה ומשפרים גם את הנשימה. כדי לנשום נכון בשחיית חתירה נדרש לנשום לשני הצדדים וזה מחייב לימוד ותרגול המאפשרים לשמור על איזון של הגוף ולצמצם את מספר התנועות לכל בריכה.

טעות נפוצה 3 – שוחים בעיקר בבריכה

מרבית השחיינים מתמקדים בבריכה ושוחים רק בה. כמובן שזאת אפשרות אבל מי ששוחה רק בבריכה מפסיד עולם שלם של אפשרויות שחייה במים הפתוחים (במיוחד בים הנפלא שיש בישראל וזמין לשחייה כמעט כל שנה.שחייה בים היא חוויה יוצאת דופן ומאפשרת לגוף להתרגל לסביבה שונה ולשפר את עיעילות השחייה כאשר אין קירות, מסלולים והפרדה ברורה ביניהם. השחייה ללא הפסקה דורשת מאיתנו לשפר את היעילות ובכך הופכת אותנו לשחיינים טובים יותר.

טעות נפוצה 4 – אוכלים יותר מדי לאחר השחייה

שחייה היא ספורט נפלא אך יש בה אלמנט אחד הדורש תשומת לב ושליטה עצמית. להבדיל מתחומי ספורט אחרים בהם בדרך כלל איננו חשים רעב לאחר האימון, לאחר שחייה אנחנו מרגישים רעב מייד ובאופן מוגבר. במחקר שנערך ב-2005 באוניברסיטת פלורידה, נבדקה צריכת הקלוריות של קבוצת שחיינים ששחו 45 דקות במים בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס. נמצא כי השחיינים צרכו כ-40% יותר קלוריות מאשר קבוצת שחיינים ששחו בטמפרורה של 33 מעלות צלזיוס. תוצאות המחקר העלו מסקנות כי הטמפרטורה הנמוכה יותר ביחס לסביבה היא שגורמת לתחושת הרעב המוגברת לאחר אימון שחייה. כדי להמנע מכך יש לתכנן את האכילה שלנו לאחר האימון ולהיצמד אליה בדקדקנות תוך שמירה על המאזן הקלורי המתוכנן

טעות נפוצה 5 – מתעלמים מכאבים

גם בשחייה, כמו בכל ספורט, כאב הוא סימן אזהרה שהגוף משדר לנו והתעלמות ממנו עלולה להסתיים בפציעה והשבתה מאימונים. כיוון שבשחייה אין כמעט פציעות והעומסים על השרירים והמפרקים נמוכים, אנו נוטים להתעלם מכאבים ולהמשיך באימון. גם בבריכה, כאשר מופיע כאב יש לבדוק ממה הוא נובע ולטפל בו בזמן לפני שיהפוך לפציעה של ממש.

תגיות: